Dotari

Gradinita este construita pe o suprafata de 1740 mp, compusa din doua corpuri de cladire, corp A- un etaj si corp B- doua etaje. Pentru siguranta copiilor, gradinita are camere de supraveghere, proiectoare in exteriorul cladirii, senzori de depistare fum si aparatura care ne face sa ne simtim in siguranta. Dispunem de multe spatii in care activitatea se desfasoara dupa un program riguros elaborat:

 • 9 sali de grupa cu tripla functionalitate (activitate didactica, masa si somnul de

dupa-amiaza)

 • Cate o sala in fiecare corp de cladire pentru desfasurarea activitatilor optionale ( lb.engleza,dans sportiv,calculator,arta plastica ,muzica, lb.germana, karate)
 • Grupuri sanitare pentru copii si adulti
 • Doua cabinete medicale / izolatoare cu un medic pediatru coordonator
 • 2 cabinete metodice
 • O sala de resurse umane ( unde au loc consiliile profesorale si folosita ca loc de studiu individual/biblioteca)
 • O sala de sport dotata cu aparatura corespunzatoare varstei si care raspunde nevoilor de miscare si de dozare corespunzatoare a efortului prescolarilor
 • Birou director/contabil/administrator
 • Bucatarie – fiecare corp / bloc alimentar/ magazie/ oficii pentru distribuirea micului dejun, pranzului si gustarii de dupa-amiaza
 • Spalatorie/uscatorie/calcatorie
 • Spatii de joaca in curtea gradinitei cu alei intortochiate ca intr-o poveste, cu arbusti, nisipare, aparate de joaca, castelul mult visat …
 • Un cabinet in care saptamanal sunt tinute sedinte de logopedie
 • In ceea ce priveşte dotarea : din diverse fonduri ( primarie, inspectorat, donatii si sponsorizari din partea comitetelor de parinti ai grupelor) s-au procurat: calculatoare, videoproiectoare, radiocasetofone, televizoare color, dvd playere, mobilier modern constând în pupitre individuale şi scaune ergonomice, dulapuri de clasă tip şi dulăpioare pentru toate sălile de clasă si holuri, seturi de hărţi şi planşe, jocuri, globuri  geografice, zeci de CD-uri educative, casete video, audio, auxiliare didactice, material sportiv pentru activitatile de educaţie fizică (mingii, aparate de gimnastică, saltele, panouri de baschet, etc.), mobilier special pentru sălile de consiliere,intruniri, sedinte logopedie, activitati optionale ( extracurriculare)

Părinţii sunt principalii nostri parteneri care se implică în viaţa gradinitei, contribuind la îmbunătăţirea dotarilor din sălile de grupa şi în sustinerea proiectelelor derulate în gradinita noastră.

Gradinita  noastra are o personalitate ce permite angajarea ei in producerea de schimbari pe termen lung pentru a deveni o unitate de invatamant prietenoasa, accesibila fiecaruia.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra