Istoric

Sloganul nostru:

FII IN FIECARE ZI CINE VREI CA EL SA FIE!

Gradinita noastra are o poarta larg deschisa imaginatiei, jocului si bunei dispozitii…cheile se află in mainile dascălilor… s-ar putea sa nu mai vrei sa pleci…

 

Gradinita nr.216 a fost înfiinţată în anul 1974, corpul mic, A, si in anul 1982 ,corpul mare, B , ca o necesitate a şcolarizării copiilor din aceasta parte a cartierului Titan, nou construit în acel timp, acoperind nevoile comunitatii, in special ale parintilor, angajati ai IMUAB si FAUR

( Uzina „23 August”) , familii cu potenţial material modest.

A apartinut binecunoscutei uzine IMUAB , functionand ca institutie de stat, cu program prelungit, intretinerea, dotarea si buna functionalitate a serviciilor, personalul de ingrijire si administrativ fiind responsabilitatea conducerii IMUAB .

De-a lungul anilor, gradinita a fost preluata de ISMB, in colaborare cu IMUAB, personalul nedidactic fiind in continuare coordonat de IMUAB.

Dupa 1989, institutia a fost in intregime preluata de ISMB, cu intregul personal nedidactic si didactic auxiliar ( cadrele didactice au fost dintotdeauna sub directa coordonare a Ministerului Educatiei – ISMB )

Standardele impuse şi menţinute la un nivel înalt au făcut ca gradinita noastra să devină o gradinita de referinta in calitatea actului educational si al profesionalismului cadrelor didactice şi să rămână unitate reprezentativă pentru învăţământul românesc din sectorul 3 si din capitala.

Gradinita noastra este situata in sud-estul capitalei, in zona Titan, ( „la Betoniera”), cap de linii RATB 335 si 235. Intrand pe str. Barajul Dunarii, adresa este de fapt Barajul Rovinari ( din cauza vechiului acces in unitate care cu mult, mult timp in urma se facea prin acea strada) intr-o zona usor accesibila, gradinita a atras o multime de copii de-a lungul anilor, copii care acum, la randul lor, sunt parinti, majoritatea inscriindu-si copiii in aceeasi institutie unde si-au petrecut si ei anii fragedei copilarii, unii care au avut mai mult noroc, la aceeasi draga educatoare.