Activitati Extrascolare

 Gradinita a obtinut rezultate deosebite in ultimii ani implicandu-se in diferite proiecte şi programe nationale si internaţionale cu rezultate remarcabile, concretizate in diplome, trofee si medalii.

Concurs de lucrari, desen-pictura, Bitola (Macedonia), Grecia, Slovacia, cu aparitia gradinitei in albumul editiilor ca unitate nominalizata in jurizare.

Expozitia anuala ( din anul 2004 pana in prezent) de martisoare organizata de Primaria Municipiului Bucuresti si ISMB.

            Programele Learning about Forests (LeAF) cu participarea la Concursurile internationale Panasonic: „Plant a Tree for Peace” , Eno Tree Planting Day, care se desfasoara anual (din 2010 pana in prezent) , in fiecare septembrie al fiecarui an si in perioada lunii padurii (15 martie-15 aprilie), unde  participa  profesorii care isi propun o actiune de plantare de puieti.              

Printre activităţile eco realizate amintim colectarea de deşeuri de hârtie şi sticle de plastic compactate, confecţionarea unor obiecte din deşeuri reciclabile; realizarea de desene, postere, afişe eco in programele mondiale de educatie pentru mediu implementate in Romania de Centrul Carpato-Danubian de geoecologie (CCDG). Elevii participă cu drag la acţiunile eco din cadrul programelor CCDG, atrag chiar şi adulţii, se implică şi singuri. Prin acţiunile întreprinse pentru protecţia mediului  încojurător, îsi formează deprinderi de muncă, îşi dezvoltă creativitatea şi îsi consolidează comportamente de buni cetăţeni.

           Proiectul Educaţional şi Concursul Naţional “Şcoli pentru un viitor verde” s-a derulat din 2009 pana in prezent, având coordonator naţional Asociaţia “Şcoli pentru un viitor verde” în parteneriat cu WWF, CD-PRESS, MECTS, MMP, IGAR, SGR, iar în gradinita  noastră promovarea revistei pentru prescolari “Pipo”, cu concursurile aferente.  In fiecare an copiii au primit “Certificat de Participare”, iar cadrele didactice coordonatoare, „Diplome de Merit”            

            Proiectul Educaţional şi Concursul Naţional  „Eco- Fotografia Anului ” ediţia I-a, a II-a, a III-a, coordonat la nivel naţional de CCDG (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie) şi Editura Decesfera, este un proiect de încurajare a observării mediului înconjurător şi de reliefare a valenţelor pozitive ale acestuia, prin imagini. La acest proiect 10 copii participanţi din grupele mari si mijlocii au primit „Diplomă de Participare la Proiectul Naţional Eco- Fotografia Anului”, precum şi fotografiile color în format A4.

            Proiectul ”Sa citim pentru mileniul III desfasurat multi ani de-a randul si in unitatea noastra, ca in toate unitatile prescolare.

Proiectul Educaţional „Mic si ecologist

Proiectul Educaţional „Şi eu trăiesc sănătos !- SETS”- a se derulează în parteneriat cu Fundaţia PRAIS, ISMB şi MEN. Proiectul are ca obiective prevenirea obezităţii infantile, promovarea activităţilor fizice zilnice, a soprtului, a alimentaţiei sănătoase pentru elevi, menite a permite dezvoltarea armonioasă a acestora.

             Parteneriate cu edituri: NOMINA, ERC PRESS, scoli ( Sc. Gimnaziala „Federico Garcia Lorca”, „Mexic”, „ Hamburg”), reviste partenere: PIPO, PITICLIC, GIRAFA RAFA, organizatoare de concursuri , la care prescolarii au obtinut rezultate demne de retinut.

Concursuri de desene ( „ICONARUL”) , de dans ( „Summer fast Dance”), aparitii in revista „Pipo” pentru activitati deosebite desfasurate in gradinita, alaturi de mascota Pipo…si multe,multe altele.

Este bine de retinut ca in gradinita se desfasoara multe alte actiuni: spectacole de teatru, deplasari in diverse sali de spectacole de teatru,circ, vizite la muzee, aniversari ale zilelor de nastere ale copiilor cu diferiti invitati preferati de copii , sunt organizate excursii tematice de o zi in diferite zone ale orasului sau provincii ale tarii cu scopul cunoasterii obiectivelor sociale, istorice sau culturale si in functie de proiectarea activitatii fiecarui cadru didactic al fiecarei grupe sunt derulate actiuni independente.